Російські авіаудари по Сирії призвели до загибелі 400 людей в лютому

Читать на русском
Скоріш за все, основною метою російських авіанальотів у північних районах Сирії є перекриття гуманітарного коридору між Алеппо та Туреччиною.

Бомбардування російською авіацією сирійських міст в лютому 2016 року забрали життя щонайменше 390 мирних жителів, включаючи 53 жінок і 103 дітей.

Про це йдеться в звіті неурядової гуманітарної організації Сирійський інститут справедливості (ССД) зі штаб-квартирою в Алеппо, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на турецьке агентство «Анадолу».

У документі наголошується, що авіаударів ВПС РФ зазнали школи, мечеті та лікарні в місті Алеппо та районі навколо нього. Російська авіація застосовує заборонені касетні та фосфорні авіабомби.

Спостерігачі SIG висунули припущення, що основною метою російських авіанальотів у північних районах Сирії є перекриття гуманітарного коридору між Алеппо та Туреччиною. Таким чином, РФ відрізає заблоковані в центрі Алеппо загони опозиції від іншого сирійського міста – Ідліба.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 12 квітня заявив, що контактна група з питань Сирії досягла згоди щодо встановлення перемир'я в країні через тиждень.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», РФ і США узгодили припинення протистояння в Сирії, яке набуло чинності 27 лютого. Влада та опозиційні сили Сирії погодилися на запропоноване перемир'я, але на своїх умовах.

Нагадаємо, що офіційні представники США, Туреччини та монархій Перської затоки вважають, що дотримання перемир'я в Сирії залежить від припинення Росією бомбардувань сил опозиції та мирних жителів, які здійснюються під прикриттям «боротьби з тероризмом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: