Пентагон попросив РФ не обстрілювати американський спецназ у Сирії

Читать на русском
Американський спецназ надає допомогу місцевим силам у боротьбі проти джихадистів Ісламської держави.

Пентагон звернувся до Міноборони РФ з проханням не атакувати низку територій на півночі Сирії, щоб не наражати на небезпеку потрапляння під бомбардування російських ВПС американських спецназівців.

Про це пише «Голос Америки», передає «Слово і Діло».

«Йдеться про приблизно 50 спецназівців, які надають допомогу місцевим силам у боротьбі проти джихадистів Ісламської держави», – зазначив генерал-лейтенант армії США Чарльз Браун.

За словами прес-секретаря Пентагону Пітера Кука, Росія поки виконує це прохання.

Браун також додав, що Москва попросила коаліцію утриматися від польотів над Сирією там, де в рамках операції літають ВПС РФ. «Зазвичай ми там не літаємо», – сказав Браун.

Такі кроки влади США в Сирії все ж вказують на певний рівень співпраці з РФ, незважаючи на заяви американського військового командування про відсутність координації з Москвою.

Туреччина і Росія обмінялися звинуваченнями у нафтовій змові з ІДПрезидент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що РФ має нафтові домовленості з «Ісламською державою».

Нагадаємо, що з 30 вересня 2015 року РФ завдає масованих повітряних ударів по Сирії. Авіаудари по джихадистах у Сирії та Іраку також завдає й міжнародна коаліція на чолі зі США.

Як повідомлялося раніше, американські десантники вже вилетіли до Іраку для виконання плану з боротьби з «Ісламською державою».

У грудні минулого року турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина має докази того, що Росія торгує нафтою з «Ісламською державою».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: