Контактна група з питань Сирії досягла згоди: перемир'я почнеться за тиждень

Читать на русском
Контактна група з питань Сирії домовилася про припинення бойових дій в країні через тиждень.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що контактна група з питань Сирії досягла згоди щодо встановлення перемир'я в країні за тиждень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

За словами міністра, контактна група з питань Сирії домовилася про значне скорочення насилля в країні, яке в майбутньому, а саме за тиждень, має призвести до припинення бойових дій та перемир'я. Штайнмаєр зауважив, що до заблокованих селищ та міст буде відновлено постачання продуктів та медикаментів.

Водночас бойові дії проти бойовиків так званої «Ісламської держави» та терористичного угрупування «Фронт ан-Нусра» триватимуть і надалі.

Своєю чергою, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров повідомив про створення спільної робочої групи Росія-США. За словами Лаврова, до цієї групи увійдуть дипломати та військові, які координуватимуть процес припинення вогню. Робота групи розпочнеться 13 лютого в Женеві та працюватиме регулярно.

Джон Керрі: сирійська влада має намір вирішити конфлікт силоюВлада США вважає, що продовження воєнного конфлікту в Сирії – результат діяльності Москви й Дамаска.

Також сторони домовилися про відновлення в найкоротші терміни мирних переговорів між сирійською опозицією та представниками режиму президента Сирії Башара Асада.

«Якщо ми побачимо реалізацію угоди в реальності, то на нас із вами дуже скоро чекає зустріч у Женеві», – заявив представник Вищого комітету з переговорів сирійської опозиції Салем аль-Муслат.

Нагадаємо, 11 лютого російська сторона запропонувала сторонам конфлікту в Сирії припинити вогонь із 1 березня 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: