Башар Асад і сирійська опозиція погодилися на перемир'я

Читать на русском
Влада Сирії та опозиція погодилися на перемир'я, проте сирійська опозиція вказала на слабкі місця в домовленостях про припинення вогню. У мирному плані, узгодженому США і РФ, є положення, що загрожують його втіленню та можуть дозволити продовжувати бойові дії.
Громадянська війна в Сирії

Влада та опозиційні сили Сирії погодилися на перемир'я, що запропонували Росія та США, але за певних умов.

Про це пише Associated Press, передає «Слово і Діло».

Сирійський уряд заявив про підтримку угоди про припинення вогню з 27 лютого. При цьому він висунув умову, що триватиме боротьба з терористами «Ісламської держави» та Фронтом ан-Нусра. Дамаск також заявив, що залишає за собою право на військову відповідь у разі порушення перемир'я з боку повстанців.

Сирійська опозиція також заявила про згоду на запропоновані 22 лютого США та РФ умови перемир'я, але й також висунула низку умов. Противники Асада вимагають зняття урядової блокади 18 районів та припинення артилерійських та інших обстрілів позицій повстанців.

Разом з тим, сирійська опозиція вказала на слабкі місця в домовленостях про припинення вогню. На їхню думку, в мирному плані, узгодженому США та РФ, є положення, які загрожують його втіленню й дозволяють продовжувати бойові дії. Серед них – дозвіл вести бої проти терористів, позиції яких не ізольовані та перемішані з позиціями як Сирійської вільної армії, так і інших опозиційних сил.

Для чого Путіну Асад і війна в Сирії? ЕкспертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви Семена Семенченка про те, що Україні потрібно шукати підтримки у тих країн, які першими постраждають від можливої атаки Володимира Путіна.

Як повідомлялося раніше, Держдеп США оприлюднив текст угоди з Росією про перемир'я в Сирії, що має бути підтверджене не пізніше опівдня 26 лютого. Режим припинення вогню повинні запровадити з 27 лютого. Припинення вогню не буде поширюватися на позиції «Ісламської держави» та Фронту ан-Нусра.

Нагадаємо, що винищувачі повітряно-космічних сил (ВКС) Росії регулярно супроводжують літаки Люфтваффе (ВПС ФРН) Tornado під час виконання розвідувальних місій у складі антитерористичної коаліції в небі над Сирією.

Президент РФ Володимир Путін 12 лютого заявив, що Росія готова надати притулок чинному президенту Сирії Башару Асаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: