Проблема Порошенка в тому, що він залишається радянською людиною – західні ЗМІ

Читать на русском
Порошенко не довіряє інститутам і не дотримується принципів меритократії, в якій дуже важливою є компетентність. Його цікавить контроль через своїх довірених осіб.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко хоча й обрав в якості головної мети привести Україну до Європейського союзу й НАТО, але, як і раніше, залишається радянською людиною, що мислить по-радянськи.

Про це пише фінська журналістка Анна-Лена Лаурен на сторінках Suomen Kuvalehti, повідомляє «Слово і Діло».

«Порошенко не довіряє інститутам і не дотримується принципів меритократії, в якій дуже важливою є компетентність. Його цікавить контроль, якого можна досягти, якщо розмістити своїх довірених осіб на якомога більшій кількості важливих посад», – пише Анна-Лена Лаурен.

Як приклад журналістка навела гучну відставку міністра економіки Айвараса Абромавичуса. «Він (Абромавичус – Ред.) засуджував саме систему довірених осіб. Абромавичус дізнався все про те, що васали Порошенко постійно заважають здійсненню реформ, проводячи власні інтереси», – вважає Лаурен.

Президент Петро Порошенко відреагував типовим чином, заявивши, що винних мають покарати. «Тижнем пізніше він звільнив генпрокурора Віктора Шокіна, представника старої системи. На посаду генпрокурора Шокіна колись призначив не хто інший, як сам Порошенко», – пише Лаурен.

Як працює Петро Порошенко та його Адміністрація? Дайджест обіцянок АПУ«Слово і Діло» продовжує слідкувати за відповідальністю Президента України Петра Порошенка та його Адміністрації.

За її словами, Порошенко постійно впирається у власне радянське минуле. Він ніколи не був зацікавлений в тому, як насправді просуваються реформи. «Найважливіше – як це виглядає з боку, та чи вдалося йому створити досить вражаючий образ непохитного господаря», – робить висновок Анна-Лена Лаурен.

Нагадаємо, що цього тижня керівники парламентських фракцій мають почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм розповів про намір фракції залучити нардепів від «Батьківщини» та «Самопомочі» до коаліційних переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: