Влада має прийняти стратегічне рішення – війна чи торгівля. Експерт

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Вигравати потрібно війну й заходи потрібно проводити властиві військовому часу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Дмитро Купира, аналізуючи заяву лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока, який збирається відновити акцію з блокування проїзду російських вантажних автомобілів Україною.

«Зараз риторика Тягнибока адекватна його партії, тому що депутати, які перебувають від «Свободи» в парламенті, є опозиційними до влади. Питання лише в системності їхньої роботи. Лише коли включилася неформальна виборча кампанія, з'явилися їхні заяви. Зараз вони обіцяють, що залучать по всій країні своїх активістів. Чому вони не проводили попередньо інших заходів?», – розмірковує експерт.

На його думку, у «Свободи» може не вистачити активістів для того, щоб провести акції по всій країні.

«Свобода» не має покриття по всій країні, а її ядерний електорат є лише в деяких областях Західної України», – підкреслив він.

Уряду доведеться придумати, як утримувати 50 тисяч сімей автомобілістів – експертНезалежний транспортний експерт поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Росія пропонує Україні взаємне скасування обмеження транзиту.

Щодо блокади, то, на переконання політолога, потрібно прийняти стратегічне рішення – війна чи торгівля.

«Якщо проти нас воюють, то як торгувати з ворогом, який вбиває наших людей? Якщо ми не в стані війни, то є питання перегляду паритетності відносин. Так, методи втілювати можна на власний розсуд, але владі потрібно вирішити, чи ми маємо справу з війною, чи це внутрішній конфлікт. Відповідь очевидна», – констатував Дмитро Купира.

Нагадаємо, 11 лютого активісти почали блокаду російських вантажівок на Закарпатті, а згодом і в інших регіонах України.

25 лютого, після пропозиції РФ Україні скасувати обмеження, було прийнято рішення відновити транзит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: