Уряду доведеться придумати, як утримувати 50 тисяч сімей автомобілістів – експерт

Читать на русском
Олександр Каваексперт з питань транспорту

Україні необхідно відійти від політики та погодитися на зняття обмежень транзиту з РФ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів незалежний транспортний експерт, колишній заступник міністра інфраструктури України Олександр Кава, аналізуючи інформацію про те, що Росія пропонує Україні взаємне скасування обмеження транзиту.

«Однозначно, що від цих обмежень набагато більше збитків і втрат зазнає саме Україна, а не Росія. Є п'ятдесят скорочених робочих місць, а це п’ятдесят тисяч сімей, які залежать від ринку автомобільних перевезень. Це не кажучи вже про ті кампанії, які експортують свою продукцію в країни Середньої Азії та Фінляндію», – розповідає Кава.

Експерт переконаний, що для нашої економіки це життєво важливе питання, яке необхідно вирішити вже зараз.

«Необхідно забезпечити наявність можливостей для транзиту вантажу через територію Росії на автомобільному транспорті», – вважає він.

Блокада російських фур: Кабмін самоусунувся – експертЕксперт поділився міркуваннями щодо інформації про те, що акція з блокування проїзду вантажних автомобілів із російськими номерами вже стартувала в десяти регіонах України.

«Потрібно або погоджуватися на зняття обмежень, або уряд має тоді придумати, як буде утримувати п'ятдесят тисяч сімей автомобілістів, які працюють в бізнесі автоперевезень», – констатував Олександр Кава.

Нагадаємо, 12 лютого активісти на Закарпатті, а пізніше і в інших регіонах почали безстрокову акцію проти російських фур, що прямують до Словаччини та Угорщини.

Також, 16 лютого Росія повністю припинила транзит своєю територією вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: