Квіташвілі впровадить медичну реформу в Кіровоградській області

Читать на русском
Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі вирішив підтримати реформу медицини в тих областях, які зацікавлені в її розробці тут і зараз. Першою на черзі виявилася Кіровоградська область.
Олександр Квіташвілі

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі вирішив підтримати реформу медицини в тих областях, які зацікавлені в її розробці вже зараз.

Про це він розповів у інтерв'ю «РБК-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Через те, що нам не вдалося пролобіювати законопроект про автономізацію медустанов через парламент на рівні всієї країни, ми вирішили підтримати ті області, які зацікавлені починати реформу охорони здоров'я в себе», – сказав Квіташвілі.

Зокрема, цим зацікавилася Кіровоградська область. «Нещодавно група медиків і чиновників з цієї області поїхала до Грузії, зустрілася там із Сандро Урушадзе (екс-глава МОЗ Грузії – Ред.), з іншими експертами, подивилася, як працює страхова система, як держава фінансує охорону здоров'я», – пояснює Квіташвілі.

За його словами, після цього було прийнято рішення провести круглий стіл у Кіровограді з керівництвом області для визначення подальших кроків у реформуванні медичного обслуговування.

«Будемо проводити реформу, використовуючи фінансові ресурси облради», – додав Квіташвілі.

Нагадаємо, що Сандро Урушадзе приїхав в Україну ще минулого року на запрошення Квіташвілі. Він працював консультантом Світового банку та допомагав розробляти пакет законопроектів про автономізацію лікарень.

Як повідомлялося раніше, спікер парламенту Володимир Гройсман виступив з різкою критикою роботи Олександра Квіташвілі на посаді міністра охорони здоров'я України.

У січні цього року Олександру Квіташвілі вдалося виконати свою обіцянку про проведення в 2015 році тендерів із закупівлі ліків для пацієнтів, які страждають рідкісними захворюваннями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: