Олександр Квіташвілі: smart-аналіз завдань на посаді міністра охорони здоров'я

Читать на русском

Олександр Квіташвілі очолив Міністерство охорони здоров'я України в грудні 2014 року, змінивши на цій посаді Олега Мусія. 4 лютого Квіташвілі відкликав свою раніше подану заяву про відставку. Серед причин повернення до виконання обов'язків міністра Квіташвілі назвав солідарність з Айварасом Абромавичусом і небажання «кидати розпочаті реформи на півдорозі».

«Коли я дізнався, які проблеми у Айвараса, як йому довелося важко, я зрозумів, що мої проблеми – не проблеми зовсім», – сказав очільник МОЗ.

Щодо реформ, так і не кинутих міністром Квіташвілі на півдорозі, «Слово і Діло» вирішило проаналізувати діяльність глави відомства та його підлеглих на основі smart-критеріїв.

За час перебування на посаді міністра охорони здоров'я України, Квіташвілі дав 30 обіцянок, з яких порівну (по 8) виконаних та невиконаних. Ще 14 обіцянок наразі перебувають у процесі виконання.

В цілому, робота міністра та його відомства оцінюється аналітиками «Слова і Діла» в 3,8 бала з 5. Це не найгірший показник у нинішньому Кабміні. Наприклад, робота Клімкіна в МЗС оцінена в 3,6 бала, а робота Юрія Стеця та «однойменного» Міністерства інформполітики оцінюється в 3,7 бала.

Проте робота Квіташвілі поступається результатам «проблемного» Абромавичуса та Мінекономрозвитку, якому вдалося вийти в хорошисти з результатом 4,2 бала з 5.

Найгірше, за даними аналітиків, Квіташвілі впорався відразу з двома завданнями – кадрова політика та законотворча діяльність міністра оцінюються в 3,3 бала з 5.

Найкраще оцінено роботу відомства щодо впровадження в МОЗ електронного уряду – 4,7 з 5.

Повніше оцінити роботу Квіташвілі в МОЗ можна за інфографікою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: