Квіташвілі каже, що переоцінив свої можливості на посаді міністра

Читать на русском
Ми прийшли з амбіціями та бажанням швидко все поміняти і йти далі, але потiм ніби наштовхнулися на стіну.
Олександр Квіташвілі

Ми прийшли з амбіціями та бажанням швидко все поміняти і йти далі, але потiм ніби наштовхнулися на стіну.

Про це в інтерв'ю «Українським новинам» розповів міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, передає «Слово і Діло».

«Помилка в тому, що я особисто переоцінив можливості швидкого просування реформ. У квітні були готові законопроекти з реформування медицини, зареєстровані з липня, але досі не розглянуті парламентом. Ми прийшли з амбіціями та бажанням швидко все поміняти і йти далі, але потiм ніби наштовхнулися на стіну», – заявив Квіташвілі.

За словами міністра, головним його досягненням є передача частини державних закупівель міжнародним організаціям. «Майже на 2,2 млрд грн ПРООН, ЮНІСЕФ і Crown Agents закуплять 62% ліків. Наступного року ми плануємо, щоб через міжнародні організації закуповувалося всі 100% ліків».

Як сказав Квіташвілі, в Грузії йому та його відомству знадобилося 18 місяців, щоб почати процес передачі частини держзакупівель, а в Україні це було зроблено за 5 місяців.

Нагадаємо, в Україні досі немає єдиної бази для розрахунку вартості медичних послуг, яку міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі обіцяв створити ще до кінця літа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: