Квіташвілі каже, що переоцінив свої можливості на посаді міністра

Читать на русском
Ми прийшли з амбіціями та бажанням швидко все поміняти і йти далі, але потiм ніби наштовхнулися на стіну.
Олександр Квіташвілі

Ми прийшли з амбіціями та бажанням швидко все поміняти і йти далі, але потiм ніби наштовхнулися на стіну.

Про це в інтерв'ю «Українським новинам» розповів міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, передає «Слово і Діло».

«Помилка в тому, що я особисто переоцінив можливості швидкого просування реформ. У квітні були готові законопроекти з реформування медицини, зареєстровані з липня, але досі не розглянуті парламентом. Ми прийшли з амбіціями та бажанням швидко все поміняти і йти далі, але потiм ніби наштовхнулися на стіну», – заявив Квіташвілі.

За словами міністра, головним його досягненням є передача частини державних закупівель міжнародним організаціям. «Майже на 2,2 млрд грн ПРООН, ЮНІСЕФ і Crown Agents закуплять 62% ліків. Наступного року ми плануємо, щоб через міжнародні організації закуповувалося всі 100% ліків».

Як сказав Квіташвілі, в Грузії йому та його відомству знадобилося 18 місяців, щоб почати процес передачі частини держзакупівель, а в Україні це було зроблено за 5 місяців.

Нагадаємо, в Україні досі немає єдиної бази для розрахунку вартості медичних послуг, яку міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі обіцяв створити ще до кінця літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: