Українські політики вносять деструктив, тим самим допомагаючи Путіну

Читать на русском
Українці втрачають терпіння, тому що бачать, що через два роки після революції в країні нічого не змінилося.

Політична система України розвалюється, оскільки корупційні сили досі мають занадто значний доступ до важелів політичної влади.

Про це пише журналіст Тодд Вуд (Todd Wood) на сторінках Washington Times, передає «Слово і Діло».

«Налаштовані на реформи політики з огидою подають у відставку, оскільки старі практики продовжують захищати старі нечистоплотні схеми заробляння грошей. В результаті впевненість людей в здатності уряду виконати волю Майдану тане на очах», – пише Вуд.

За його словами, українці втрачають терпіння, вони в гніві, тому що жертва більше 100 людей, які віддали життя заради революції та свободи, виявилася марною. Вони бачать, що через два роки після революції в країні нічого не змінилося.

«Навіть МВФ втрачає терпіння, а його глава Крістін Лагард заявляє, що не бачить можливості й далі надавати фінансову допомогу Україні, якщо та не досягне значних успіхів у боротьбі з корупцією», – йдеться в статті.

За іронією долі підсумком всієї цієї невизначеності та нестабільності стає той факт, що тепер президент Росії Володимир Путін може спокійно спостерігати за тим, як Україна сама собою руйнується. Йому більше не доведеться накликати на себе критику Заходу й миритися з новими санкціями, чинячи тиск на уряд Петра Порошенка та провокуючи напруженість на сході країни. «Однак він, найімовірніше, продовжить підтримувати конфлікт на Донбасі протягом деякого часу», – вважає Вуд.

У статті наголошується, що Захід намагається відкрити Україні дорогу до вільного ринку та демократії, надаючи їй багатомільярдні кредити й навіть зброю.

Водночас Москва змусила своїх провокаторів на території України активізуватися й чинити тиск на уряд. Російські ЗМІ представляють внутрішньополітичну боротьбу на Україні як зіткнення між нацистами та корумпованими чиновниками, які ніколи не звертали уваги на потреби українського народу.

Тим часом політики в Києві роблять за Путіна всю його роботу. «Можливо, прийшов час знову вдарити на сполох і повернути українську молодь на Майдан», – робить висновок Тодд Вуд.

Нагадаємо, що у Вашингтоні розчаровані повільним рухом реформ в Україні, а на Заході все частіше звучить невдоволення необхідністю надавати допомогу країні, де, як і раніше, панує корупція та політична криза.

Раніше віце-президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що, незважаючи на реформи, в Україні продовжує розвиватися корупція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: