Касько: корупція в прокуратурі точно не зменшилася

Читать на русском
Через два роки після подій Євромайдану в органах прокуратури не відбулося жодних зрушень у боротьбі з корупцією.
Віталій Касько

Боротьба з корупцією в прокуратурі поки не отримала жодного результату.

Про це в інтерв’ю «BBC Україна» заявив заступник генерального прокурора Віталій Касько, пише «Слово і Діло».

Посилаючись на власний досвід роботи у Генеральній інспекції, Касько розповів, що останнім часом суми хабарів, які вимагають прокурори, дуже різняться, а «послуги», за які вимагають гроші, взагалі викликають подив.

Касько: ідея оновлення місцевих прокуратур зазнала фіаскоВсупереч усім очікуванням, місцеві прокуратури не поповнилися новими людьми, заявив заступник генерального прокурора Віталій Касько.

«Часто це виглядає як намагання обдурити сторони в судовому процесі. Прокурор, який не має повноважень щось зробити, пропонує цю послугу. Складається враження, що деякі прокурори зараз живуть, як в останній день», – зазначив заступник Шокіна.

Відповідаючи на запитання, чи збільшився рівень корупції після Євромайдану, Касько заявив: «Корупція в прокуратурі точно не зменшилася».

Раніше керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький пообіцяв, що його відомство у разі виявлення фактів корупції у вищих ешелонах влади, в тому числі й у ГПУ, обов’язково почне їх розслідувати. «Якщо будуть факти, що свідчать про корупцію прем'єр-міністра, Президента чи генерального прокурора, то буде й відповідне законне реагування», – заявив Холодницький.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: