ОБСЄ прогнозує посилення обстрілів на Донбасі найближчим часом

Читать на русском
Техніка, яку бойовики накопичили відразу за лінією відведення озброєння, перебуває в бойовій готовності й може бути використана найближчим часом.
Александр Хуг

Одразу за лінією відведення зброї з боку сепаратистів перебуває велика кількість озброєння та військової техніки в бойовій готовності, що свідчить про високу ймовірність посилення бойових дій на Донбасі.

Про це повідомив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Звичайно, не все озброєння було виведено із зони безпеки... Ми бачимо велику кількість озброєння, особливо танків, які перебувають одразу за лінією відведення. Вони в бойовій готовності. Минулого тижня ми бачили 88 танків у трьох місцях, непідконтрольних уряду», – розповів Хуг.

Також, за його словами, спостерігачі за останній тиждень зафіксували зростання інтенсивності обстрілів та збільшення кількості випадків використання мінометів.

Тука очікує загострення ситуації на ДонбасіГеоргій Тука заявив про очікуване загострення ситуації на Луганщині та про підготовку адміністрацією підготовчих заходів.

«Велись на тижні бойові дії. Озброєння, яке використовувалося, вказує, що інтенсивність збільшилася. Є значне збільшення використання мінометів. Ми зареєстрували 514 випадків використання мінометів минулого тижня та 486 випадків позаминулого тижня. Тепер уже ситуація змінилася. Ми очікуємо, що цього тижня буде більша кількість обстрілів», – констатував заступник голови СММ ОБСЄ в Україні.

Він додав, що тільки в районі Світлодарська увечері в понеділок, 15 лютого, спостерігачі зафіксували більше 300 мінометних вибухів.

Нагадаємо, 16 лютого Хуг заявив, що місія ОБСЄ збільшить свою присутність на Донбасі до 800 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: