Чубаров: татари домагатимуться деокупації Криму виключно дипломатичним шляхом

Читать на русском
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що татари намагатимуться вирішити питання повернення півострова до складу України виключно мирним шляхом.
Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров заявив, що татари будуть боротися за деокупацію Криму виключно дипломатичним шляхом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами Чубарова, кримськотатарський народ не має інших інструментів опору російській окупаційній владі, крім тиску міжнародної спільноти.

«Саме міжнародні інструменти, організації та лідери країн, а не народ, який налічує лише 300 тисяч людей, мають негайно зупинити Росію. Не варто сподіватись, що хтось у Криму візьме каміння й піде проти збройних окупантів», – переконаний один із лідерів кримських татар.

Мобілізація в Криму покликана послабити партизанський потенціал – експертПроводячи мобілізацію в Криму, окупаційна влада послаблює можливий партизанський опір. Це також підтверджує заяви Медведєва про початок нової холодної війни.

На його думку, питання визволення Криму потрібно виносити на обговорення Радбезу ООН, крім того, необхідно посилювати міжнародні санкції проти Росії.

Нагадаємо, у вівторок «прокурор» окупованого Криму Наталя Поклонська подала до «Верховного суду» республіки позов з вимогою заборонити на території півострова Меджліс кримськотатарського народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: