«Прокурор» Криму звернулася до суду з вимогою заборонити Меджліс

Читать на русском
Так званий прокурор Криму Наталя Поклонська звернулася до Верховного суду республіки з вимогою заборонити Меджліс кримськотатарського народу як диверсійну організацію.

«Прокурор» Криму Наталя Поклонська звернулася до «Верховного суду» республіки з вимогою заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу на території півострова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

«Наразі продовжують надходити звернення від кримськотатарського населення, в тому числі від керівників об'єднань кримськотатарських, з проханням визнати протиправною та провокаційною діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, а також вжити заходів щодо заборони використання кримськотатарського національного прапора злочинцями, які здійснюють блокади та диверсії проти народів Криму», – повідомила Поклонська.

СБУ закрила в'їзд в Україну морякам, які заходять у кримські портиСлужба безпеки України заборонила в'їзд до країни іноземним морякам, які в порушення закону заходять в порти Криму.

Копію судового позову «прокурор» вручила заступнику глави Меджлісу Наріману Джелялову. «У зв'язку з тим, що голова Меджлісу Чубаров Рефат Абдурахманович переховується від органів слідства й перебуває в розшуку за злочини, у вчиненні яких пред'явлені звинувачення; відповідно до Ваших пояснень, внутрішніх документів Меджлісу, ви представляєте інтереси Меджлісу в Криму, є першим заступником голови, я вам вручаю копії документів, заяву до Верховного суду Республіки Крим про заборону діяльності громадського об'єднання», – пояснила Поклонська під час передачі позову.

Нагадаємо, 21 січня народні депутати України та лідери кримських татар Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров були оголошені в розшук у Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: