Питання окупованих територій буде відкритим до повного їх звільнення – Турчинов

Читать на русском
Питання Криму ніколи не буде закритим для України та світової спільноти. Росія має лише одну можливість закрити це питання – злізти з окупованих територій.

Доти, доки окуповані території України не будуть звільнені від агресора, питання залишатиметься відкритим.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, коментуючи заяву прем'єр-міністра Російської Федерації Дмитра Медведєва про «закриття питання Криму», повідомляє «Слово і Дело».

«Росія мріє закрити питання Криму? Але це питання ніколи не буде закритим для нас і для світової спільноти, як і питання Донбасу, поки окуповані території не повернуться до складу України, і поки не будуть відновлені кордони нашої держави, які були визнані світовою спільнотою», – підкреслив Турчинов.

За словами Турчинова, Росія має лише одну можливість закрити це питання – «злізти з окупованих територій». «У Біблії сказано: хто сіє вітер, пожне бурю. Це означає, що агресор, який створює прецедент, намагаючись змінити наявні кордони, скоро сам зіткнеться з цим питанням, але в набагато більших і руйнівних масштабах», – додав глава РНБО.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"

За його словами, Росія перебуває в умовах глибокої кризи та самоізоляції, з часом вона втратить здатність не лише утримувати національно-територіальні автономії, а й території, які були відірвані від інших країн, починаючи від Далекого Сходу й закінчуючи крайніми західними областями», – зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив у інтерв'ю телеканалу Euronews, що Росія ніколи не поверне Україні окупований Крим.

Відзначимо, що Медведєв також не виключає запровадження повної заборони на рух територією РФ усіх видів транспорту з території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: