Активісти на Закарпатті зробили те, що мала зробити влада – експерт

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Варто визначитися з позиціями: або ми продовжуємо торгівельні відносини, або воюємо.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи інформацію про те, що активісти на Закарпатті почали безстрокову акцію проти російських фур, що прямують до Словаччини та Угорщини.

«Коли тривали переговори щодо ЗВТ між Україною та ЄС, Росія, висуваючи ультиматуми, запроваджувала санкції, в тому числі на транзит українських товарів. РФ почала транзитну війну проти України. Тому нам не залишається нічого іншого, окрім як запроваджувати власні санкції», – розповідає експерт.

Зараз, на його думку, активісти зробили те, що мала зробити українська влада від самого початку.

«Дії українських активістів як у випадку з блокадою Криму, так і в ситуації з блокадою російських фур на кордонах однозначно ефективні в політичному аспекті. Активісти роблять те, що мають почути українська влада та РФ», – наголосив Димов.

За словами політолога, блокада триватиме доти, доки не буде озвучено чіткої позиції української влади.

Крім того, на його переконання, зараз саме активістами та небайдужими до долі країни людьми продовжується Революція Гідності, просто в інших іпостасях.

«Звісно, не можна довго проводити якусь акцію, якщо її не підтримують. Так, люди не вірять політичним акціям, але проплаченим та під якимись партійними прапорами. Але коли кримськотатарські активісти почали блокаду Криму, до них одразу долучилися люди з політичних партій, члени громадських організацій та добровольці», – проаналізував ситуацію Валерій Димов.

Наразі повідомляється, що ініціаторами акції виступили місцеві підрозділи організацій «Побратими України», «Карпатська січ», «Айдар» (волонтери) та інші.

Як відомо, днями Польща заборонила в'їзд російським фурам, тому вони активно користуються кордоном між Україною, Словаччиною й Угорщиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: