Експерт пояснив, чому ОБСЄ не може бути об'єктивним спостерігачем на Донбасі

Читать на русском
Вадим Гречаніновпрезидент Атлантичної Ради України

Цілком імовірно, що й серед представників місії ОБСЄ на Донбасі є корупція, але потрібні докази.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив глава Атлантичної ради України, генерал-лейтенант у відставці Вадим Гречанінов, аналізуючи заяву представників штабу АТО про те, що СММ ОБСЄ не реагує на повідомлення про обстріли населених пунктів з боку бойовиків.

«Потрібно, щоб ОБСЄ сприяло встановленню миру, але враховуючи, що в ОБСЄ цілком можлива корупція, й теоретично ОБСЄ на місцях також може зловживати, брати хабарі, звісно, що об'єктивно функцію спостерігачів вони виконувати», - розповідає військовий експерт.

На його думку, якщо вже є такі підозри, то необхідно все документувати.

В ОБСЄ кажуть, що бойовики залякують їхніх спостерігачівЗаступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив, що бойовики не пускають їхніх спостерігачів до місць відведення важкого озброєння.

«Якщо є які-небудь факти й докази, їх необхідно публікувати та ставити питання про компетентність ОБСЄ», – вважає Гречанінов.

Також експерт підкреслив, що громадяни Донбасу під прицілом телекамер, нехай це буде референдум або інший формат, повинні самі визначитися, чи хочуть вони бути в складі України, чи потрібні їм вибори та особливий статус.

«Якщо хочуть бути на «особливому статусі», то має бути зменшений «особливий статус» їхніх представників», – констатував Вадим Гречанінов.

Додамо, що бойовики продовжують систематично обстрілювати позиції українських військових, незважаючи на Мінські домовленості. На Заході тим часом упевнені, що вибори – це єдиний варіант вирішення конфлікту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: