Експерт: місія ООН не сприятиме миротворцям, але допоможе в розмінуванні

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

23 січня місія ООН починає свою роботу на Донбасі. Представник України при ООН Володимир Єльченко назвав це першим кроком до введення до регіону миротворчого контингенту. Напередодні ватажки бойовиків назвали ідею місії ООН на Донбасі «спробою ревізії Мінських угод» і попередили, що не збираються робити жестів доброї волі й відпускати полонених українців.

Місія ООН допоможе вийти на новий етап у питанні розмінуванні Донбасу.

Не можна вважати, що зроблено перший крок до введення миротворців. Це занадто голосно сказано. Нічого кардинально не змінюється, просто зараз відбудеться перехід на більш системний рівень у напрямку розмінування Донбасу, оскільки воно є основним акцентом. Також проводитиметься робота щодо дітей та з гуманітарних питань, але вона проводиться й зараз.

Питання обміну полоненими порушуватиметься постійно й весь час затягуватиметься Росією. Полонені є заручниками в руках Путіна для досягнення власних цілей.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що зробить все для звільнення Надії СавченкоСказано 10 липня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

У Росії залишилося не так багато ресурсів, якими вона може розплачуватися за ті чи інші цілі. Полонені в даному разі є одним із таких ресурсів і найдорожчим «експонатом» для Путіна виступає Надія Савченко, яку він триматиме до останнього. Обміняти її він може погодитися лише на щось особисте, персонально важливе для нього. Тому все зав'язано на врегулюванні конфлікту в цілому.

Нагадаємо, 15 жовтня 177 країн ООН проголосували за обрання України непостійним членом Ради Безпеки Організації до 2017 року. У Радбезі ООН Україна хоч і не матиме права вето, проте намагатиметься обмежити це право для Росії, пояснив глава українського МЗС Павло Клімкін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: