Турчинов: Україна змогла зупинити просування військ РФ на Захід

Читать на русском
Секретар Ради національної безпеки і оборони України зустрівся з керівниками парламентів Литви, Ісландії, Швеції та Латвії.
Олександр Турчинов

Під час зустрічі зі спікерами парламентів низки країн Північної Європи та Балтії секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що українська армія «змогла зупинити просування російських окупаційних військ на Захід».

«Водночас, попри Мінські угоди, агресія з боку Росії не припиняється. Триває окупація Криму та частини Донбасу. Щодня здійснюються обстріли нашої території», - зазначив Турчинов, пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт РНБО.

Крім України, Росія також веде гібридну війну й проти самої Європи, зокрема за допомогою бомбардувань у Сирії, наголосив секретар РНБО. Турчинов вважає, що знищення цивільної інфраструктури в Сирії спричинило «посилення міграційної хвилі на Захід».

«Внаслідок цього до країн ЄС потрапляє зброя, терористи, відбувається соціально-економічна дестабілізація тощо», – додав він.

Експерт розповів, що стане найбільшою проблемою для Путіна в ситуації з ДонбасомПолітичний консультант поділився міркуваннями щодо заяви Арсенія Яценюка про те, що Росія почала «велику гру» для скасування санкцій.

Також на зустрічі порушувалася тема санкцій проти Росії. Секретар РНБО переконаний, що вони не мають бути тимчасовою кампанією, «їх потрібно розглядати принаймні на середньострокову перспективу, до припинення окупації та відновлення повної територіальної цілісності України».

Своєю чергою, спікери парламентів Литви, Ісландії, Швеції та Латвії висловили підтримку Україні та засудили російську агресію щодо України. «Ми підтримуємо суверенність та неподільність території України й готові підтримати її у здійсненні реформ та просуванні на шляху до Європейського дому», – наголосила спікер Сейму Литви Лорета Граужинене.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: