ОБСЄ: у Терновому велике скупчення військової техніки бойовиків

Читать на русском
Заступник глави СММ ОБСЄ повідомив, що бойовики самопроголошених республік ховають велику кількість військової техніки у Терновому.

Перший заступник глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг заявив, що їхні безпілотники виявили велику кількість прихованої військової техніки у Терновому Донецької області.

Про це він повідомив на прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло».

«Тернове контролюється «ДНР». Ми хотіли потрапити на певну територію 21 січня, але нам не надали доступ. Цікаво, зверніть увагу на те, що буквально наступного дня дані повітряної розвідки, які ми маємо, показали величезну кількість важкого озброєння в тому районі. Ми бачили там 40 танків, 115 броньованих машин, 35 одиниць артилерії та 50 військових вантажних машин», – зазначив Хуг.

За його словами, найбільшою концентрація військової техніки з обох сторін конфлікту є між населеними пунктами Комінтернове-Павлопіль-Октябр. Як стверджує Хуг, СММ часто фіксувала там обстріли та вибухи.

«Там сконцентровано багато сили. Дуже часто наша місія бачить насильство на цій території, відбувається використання стрілецької зброї, 20 січня ми чули 25 артилерійських вибухів біля Комінтернового», – повідомив він.

В ОБСЄ кажуть, що бойовики залякують їхніх спостерігачівЗаступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив, що бойовики не пускають їхніх спостерігачів до місць відведення важкого озброєння.

Крім того, Хуг зазначив, що іноді співробітникам СММ ОБСЄ вдається побувати на російсько-українському кордоні, який не контролюється Україною. Він зауважив, що потрапити на кордон можна лише в супроводі бойовиків «ДНР».

«Зараз члени «ДНР» вимагають у спостерігачів паспорти, що збільшує час очікування та дає підстави не давати допуск», – зазначив Хуг.

Нагадаємо, 16 січня 2016 року снайпер бойовиків обстріляв автомобіль СММ ОБСЄ в Мар'їнці. Представники ОБСЄ в результаті обстрілу не постраждали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: