Деокупація Криму: півострів повертатиме Україні міжнародна група

Читать на русском
Автор проекту Free Crimea поділився міркуваннями щодо планів із повернення півострова Україні.

Політтехнолог, автор проекту Free Crimea Тарас Березовець повідомив, що, крім стратегії деокупації Криму, у 2016 році можуть створити міжнародну групу з повернення півострова.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Я не відкидаю того, що з'явиться певна контактна група, навіть без участі Російської Федерації, куди є сенс підтягнути, наприклад, країни Балтії, підтягнути сюди ту ж саму Туреччину, а також Грузію, Молдову – країни, які постраждали безпосередньо від Росії та російської агресії. Така контактна група вже починає вимальовуватися. Але я думаю, що в першу чергу в цьому зацікавлені Україна, Молдова, Грузія, які зазнали територіальних втрат, їм зараз є сенс об'єднуватися», – розповів політтехнолог.

Також, експерт не відкидає появи певної групи людей, які будуть займатися питаннями Криму під егідою держави.

Відповідаючи на питання, чи зможе 2016-й стати роком повернення Криму, Березовець зазначив: «На жаль, це проблема на роки, якщо не на десятиріччя вперед: питання повернення Криму – це питання середньої та довгострокової перспективи».

Влітку 2015 року народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Росія піде з Криму набагато раніше, ніж хотіли б у Кремлі. За словами депутата, політика Путіна веде Росію до прірви.

Нагадаємо, в березні 2014 року Путін заявив, що Крим є історично російською землею й тепер він назавжди повернувся «додому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: