Крим повернеться в Україну тільки в разі розпаду Росії – The New York Times

Читать на русском
Захоплення півострова був помилкою, а референдум у березні 2014 року навряд чи можна назвати чесним, але шляху назад поки немає.

Захоплення півострова був помилкою, а референдум у березні 2014 року навряд чи можна назвати чесним, але шляху назад поки немає.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times, передає «Слово і Діло».

«Росія окупувала Крим так само, як вона вчинила з Придністров'ям у Молдові, Абхазією та Південною Осетією в Грузії. Звичайно, надія на повернення цих територій країнам залишається. Але всі, хто вірить, що Кремль дозволить Криму мирно повернутися в Україну через бажання його мешканців, або обманюють себе, або займаються популізмом. Крим, може, і тягар на шиї Росії, але він також і коштовна перлина в її короні. Регіон вийде з-під контролю Москви лише в разі, якщо Російська Федерація розпадеться», – вважає автор статті.

Також у виданні відзначили, що Україна може використовувати прагнення Росії домогтися офіційного визнання Криму в якості своєї території як важіль впливу під час переговорів з інших, не менш важливих питань.

Порошенко і Дуда обговорили міжнародний механізм деокупації КримуПрезидент України Петро Порошенко обговорив з президентом Польщі питання деокупації Криму та санкцій проти Росії.

«Це може стати найбільш продуктивним шляхом, щоб змусити Москву повною мірою співпрацювати у вирішенні інших конфліктів, зокрема на сході України. А також Київ таким чином зможе повністю зосередитися на важливих реформах. Крім того, таке рішення може поліпшити стан захисту прав людини в Криму, відкривши регіон для правозахисних організацій та давши можливість почати діалог з Москвою про моніторинг процесу захисту та збереження культури і політичних прав меншин. Перетворення Криму на Кубу протягом найближчих 10-20 років не піде на користь нікому: ані українцям, ані росіянам, ані кримчанам», – пише автор матеріалу.

Нагадаємо, раніше Ленур Іслямов заявив, що анексований Росією Крим може повернутися до складу України на різних умовах вже в 2016 році, а Донбас якимось чином заморозиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: