У США не підтримують ідею блокади Криму – Чалий

Читать на русском
Надзвичайний і повноважний посол України у США Валерій Чалий заявив, що в Америці закликають припинити блокаду Криму.

Надзвичайний і повноважний посол України у США Валерій Чалий заявив, що в Америці закликають припинити блокаду Криму.

Про це він розповів в інтерв'ю «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

«Буду з вами відвертий. Американські журналісти, експерти, політики відразу адресували мені масу запитань щодо блокади Криму та закликів чи побажань, що це має бути негайно припинено», – заявив Чалий.

За його словами, американські колеги не розуміють мети цієї блокади, тому що на півострові залишились українські громадяни. Як стверджує Чалий, він щоразу нагадує партнерам, що величезна кількість українських військових і мирних громадян загинули чи були поранені у війні, що розв'язала Росія з початком окупації Криму.

Блокада «для галочки»? Які продукти Кабмін дозволив ввозити до КримуЛише вчора Арсеній Яценюк оголосив про легалізацію торгової блокади Криму із січня 2016 року, а вже сьогодні стало зрозуміло: заборони ввезення ключових товарів харчування на окупований Росією півострів як немає, так і не буде.

«Також масово порушені права тих, хто жив у Криму й просто був викинутий звідти, як, наприклад, кримські татари. Не менш важливими й тривожними є періодичні заяви з боку РФ про можливість розміщення ядерної зброї на півострові», – додав посол України в США.

Крім того, Чалий переконаний, що Росія робить усе, щоб світ звик до окупації Криму. На його думку, такого не станеться й ніхто у світі не визнає анексію півострова.

«Питання Криму залишатиметься актуальним у нашій інформаційній роботі наступного року, а також у зусиллях із забезпечення правових механізмів повернення Криму», – наголосив Чалий.

Нагадаємо, раніше помічник генерального секретаря ООН Іван Шимонович заявив, що блокада Криму, ініційована громадськими активістами України, може зашкодити обом сторонам протистояння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: