Ляшку вдалося «протиснути» питання тарифів до пріоритету політичного порядку денного – експерт

Читать на русском
Питання мирного врегулювання на Донбасі, зниження тарифів та кадрових змін в уряді будуть визначати політичний порядок денний в Україні до кінця поточного року.

Питання мирного врегулювання на Донбасі, зниження тарифів та кадрових змін в уряді будуть визначати політичний порядок денний в Україні до кінця поточного року.

Про це розповів політолог Вадим Карасьов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

На його думку, загострення ситуації в зоні АТО може безпосередньо вплинути на мирні переговори в Мінську, на роботу парламенту з проведення Конституційної реформи, а також на весь комплекс міжнародних відносин України. «Весь цей клубок неможливо розрубати одним ударом, і навіть Олександр Македонський з цим би не впорався», – зазначив експерт.

«Тарифний Майдан» Ляшка й Капліна від самого початку був безглуздою акцією – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що після трьох тижнів «тарифний Майдан» вирішили згорнути.

Тема тарифів для населення так само ховає в собі масу тенденцій і процесів, каже фахівець. «Ляшко вивів «тарифний Майдан» з елітної дискусії на «радикальне обговорення» і порушив у пріоритетах політичного порядку денного цю проблему. Тепер всі політики та ключові урядовці зобов'язані висловити свою позицію й звітувати суспільству про виконану роботу», – переконаний Карасьов.

При цьому він не виключає, що для вирішення проблеми високих тарифів уряд може переглянути систему субсидій, реформу всієї енергетичної галузі України, аж до поділу «Нафтогазу» на кілька суб'єктів господарювання, а також держпрограму з енергозбереження та обліку спожитих кубометрів кожним домогосподарством.

Карасьов прогнозує, що саме за цими питаннями будуть у першу чергу оцінювати роботу міністрів уряду Яценюка й самого прем'єра. «І навіть якщо реальними причинами відставки низки міністрів будуть політичні домовленості, приводом для кадрових рішень може стати недостатня активність на Донбасі чи відмова реформувати систему тарифоутворення», – прогнозує експерт.

Нагадаємо, раніше в коментарі «Слову і Ділу» політолог Віктор Каспрук заявив, що нардеп Олег Ляшко міг згорнути «тарифний Майдан» в обмін на свободу свого однопартійця Ігоря Мосійчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: