Глава паливно-енергетичного комітету ВР хоче підвищити тарифи на тепло

Читать на русском
Керівник паливно-енергетичного комітету Верховної Ради України Микола Мартиненко виступає за підвищення цін у сфері теплокомуненерго.

Керівник паливно-енергетичного комітету Верховної Ради України Микола Мартиненко виступає за підвищення цін у сфері теплокомуненерго.

Про доцільність такого кроку він заявив в інтерв'ю виданню «ЛІГАБізнесінформ», передає «Слово і Діло».

«Найбільш проблемне питання: що робити з теплокомуненерго? Я нормально ставлюся до того, що ми підняли ціни для населення. Упевнений, що населення зрозуміє, якщо буде налагоджений механізм субсидій та компенсацій. Але ми залишили низькі ціни для теплокомуненерго, і при цьому зберегли принцип їх роботи: більше спалиш газу – більше заробиш. Очевидно, що це не працює, за всіх розмов про енергозбереження та економії споживання газу ТКЕ практично не знизилося в порівнянні з минулим роком. А якщо врахувати, що у нас на вулиці зараз +14, то ми використовуємо в півтора рази більше газу, ніж потрібно. З цим необхідно щось робити», – заявив Мартиненко.

Депутат упевнений, що відповідальність за реформування галузі, впровадження енергозберігаючих технологій потрібно перекласти на місцеву владу. «Я б більше відповідальності за реформування ТКЕ перекладав на місцеві органи влади. Без їх активної роботи нам не обійтися», – зазначив нардеп, відповідаючи на питання про те, як вийти із ситуації, що склалася.

Нагадаємо, раніше в коментарі «Слову і Ділу» експерт з економічних програмам Сергій Дяченко заявив, що у зв'язку з пониженням світових цін на газ тарифи на блакитне паливо для населення в Україні можуть знизити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: