«Тарифний Майдан» Ляшка й Капліна від самого початку був безглуздою акцією – експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

«Тарифний Майдан» не мав підтримки, тому що Ляшка не сприймають як лідера антитарифного руху.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Костянтин Бондаренко, аналізуючи інформацію про те, що сьогодні вночі «тарифний Майдан» вирішили згорнути.

«Насправді, в тому, що розігнали «тарифний Майдан», не варто шукати складних аргументів. Причини банальні. По-перше, відсутність будь-яких позитивних зрушень у цьому процесі. По-друге, закінчилися гроші. Як показав досвід, ця акція просто не була підтримана широкими масами», – аналізує політолог.

За його словами, якщо зараз і будуть протестні акції, то вони матимуть більше характер не Майдану, а виступів щодо окремих пунктів, можливо, аж до погромів адміністративних будівель.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко запевнив, що «тарифний майдан» не розійдеться, поки не буде знижено тарифи на житлово-комунальні послугиСказано 20 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Рівень невдоволення серед населення зараз доволі високий. Народ просто доводять до відчаю, тому не можна цього виключати. Якщо суспільство бачить, що ситуація не покращується, ще й приходять грабіжницькі платіжки, то народ може вибухнути», – припускає Бондаренко.

«Тарифний майдан», як підкреслив він, відразу був фейковим. Всі розуміли, що це не щира акція, а піар кількох політиків.

Варто сказати, що як би зараз не ставилися до Тимошенко, саме вона на сьогодні найбільш активно й вдало експлуатує цю тему, вважає політолог.

«У неї зростають рейтинги, вона має довіру, результати останніх місцевих виборів показали, що як лідер антитарифного руху сприймається саме Тимошенко, а не Ляшко чи Каплін», – резюмував Бондаренко.

Нагадаємо, 20 жовтня 2015 року під будівлею уряду розпочалася організована «Радикальною партією Олега Ляшка» акція протесту. Тоді Ляшко запевнив, що «тарифний Майдан» не розійдеться, поки не буде знижено тарифи на житлово-комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: