Через контрабанду на Закарпатті були звільнені 260 військовослужбовців-контрактників

Читать на русском
За результатами перевірок на Закарпатті було звільнено та усунуто з посад понад тридцять керівників та їх заступників Мукачівського і Чопського загонів та відділів прикордонної служби.
Фото: Телеграф

За результатами перевірок на Закарпатті було звільнено та усунуто з посад понад тридцять керівників та їх заступників на рівні Західного регіонального управління, Мукачівського і Чопського загонів та відділів прикордонної служби, а також понад 260 військовослужбовців-контрактників.

Такі дані в інтерв’ю «Укрінформу» повідомив голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко, пише «Слово і Діло».

За матеріалами управління внутрішньої безпеки відомства розпочато більше ста службових розслідувань, а до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено повідомлення щодо кримінальних порушень, вчинених 15-ма прикордонниками.

«Як результат, на сьогодні фіксуємо суттєве зменшення кількості спроб переправлення через кордон тютюнових виробів, а також обмеження обсягів партій. Лише з початку року співробітники Держприкордонслужби вже затримали понад 4 млн 381 тис. пачок тютюнових виробів, що майже на 10% більше, ніж показники за весь 2014 рік», – відзвітував Назаренко.

Водночас, за словами голови ДПСУ, організована злочинність не змирилася з такою ситуацією і шукає можливостей для реваншу, зокрема й через відновлення старих схем. Крім того, на співробітників прикордонної служби та їхні родини чиниться шалений тиск, який у деяких випадках завершується жорстокими нападами на прикордонників та пошкодженням їхнього майна. «Про всі такі факти ми відразу інформуємо правоохоронні органи», – сказав Назаренко.

Нагадаємо, в липні Кабінет міністрів України ініціював створення робочої групи для передачі низки митниць на західній Україні до управління британської компанії. Також, для навчання своїх колег в Україну приїдуть американські митники.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: