«ПриватБанк» розділять навпіл між Коломойським і державою – експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Після того, як Гонтарева знищила банк «Фінанси та кредит» Жеваго, для неї немає жодних обмежень.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, аналізуючи заяву глави НБУ Валерії Гонтаревої, яка допустила можливість націоналізації «ПриватБанку».

«Націоналізація банку цілком можлива. По-перше, «ПриватБанк» – один із найбільших, по-друге – це один із важливих об'єктів роботи керівництва Нацбанку, і по-третє, не стільки він могутній, скільки потужна мережа його філій. Тому, звичайно, якщо банк націоналізують, він одразу ж потрапить до рук інших банкірів. Насамперед тих, які близькі до Гонтаревої. Після того, як Гонтарєва знищила «Фінанси і кредит» Жеваго, для неї немає жодних обмежень», – розповідає політолог.

За його словами, це цілком можливий сценарій.

Мільйони Гонтарєвої: аналіз декларації глави НБУ (інфографіка)«Слово і Діло» вирішило показати, скільки заробила в 2014 році голова Національного банку України Валерія Гонтарєва

«Для чого тоді посадили Корбана? З метою натиснути на Коломойського. Тут політики немає», – підкреслив експерт.

На його думку, навряд чи буде повне відчуження, оскільки це вкрай складна операція. Скоріш за все, це буде так: «токсичні активи» залишать Коломойському, а привабливі – передадуть спочатку державі, а потім, звичайно ж, своїм банкірам.

«Жеваго також не вірив, що його банк знищать, а його «з'їли» за чотири місяці. Син Януковича рік тероризував банк Жеваго й нічого не зміг зробити. Але зараз немає такого банку, що може бути спокійним за свою долю, якщо Гонтарева звернула на нього увагу. Через комісії та раптові перевірки можна будь-який банк перетворити на непривабливий для клієнтів», – констатував Віктор Небоженко.

Відзначимо, що в самому «Приватбанку» днями спростували інформацію ЗМІ про свою націоналізацію та впровадження тимчасової адміністрації у фінустанові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: