Мільйони Гонтарєвої: аналіз декларації глави НБУ (інфографіка)

Читать на русском

«Слово і Діло» вирішило проаналізувати декларацію про доходи голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої і показати, скільки грошей заробила торік головний банкір країни.

Згідно з оприлюдненою напередодні Нацбанком декларацією, за 2014 рік Гонтарєва збільшила свої статки на 26,3 мільйона гривень. Цікаво, що порівняно з 2013 роком доходи глави НБУ збільшилися майже в 7 разів – загальні доходи Валерії Олексіївни в 2013 році склали лише 3,8 млн гривень.

Сама Гонтарєва в інтерв'ю Hubs пояснила, що більшу частину коштів вона заробила в результаті продажу інвестиційних сертифікатів в компанії «Інвестиційний Капітал – Фонд Облігацій» і частку в бізнесі ICU.

Варто відзначити, що, згідно з даними фінансового інформаційного агентства Cbonds, за минулий рік компанія «Інвестиційний капітал Україна» (ICU), що раніше належала голові НБУ, наростила свою присутність на ринку облігацій внутрішньої державної позики в 2,5 рази, піднявшись у рейтингу торгівців цими цінними паперами на 4 сходинки і посівши друге місце. На частку ICU припало 18,5% всього вторинного ринку ОВДП. Більше (25,1% ринку) – тільки у державного «Ощадбанку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: