Порошенко не проти допомогти банку Коломойського грошима НБУ

Читать на русском

Президент Петро Порошенко підтримує дії Кабінету міністрів і Національного банку України, які спрямовані на забезпечення стабільності «ПриватБанку».

Про це він заявив журналістам у Чернігові, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я вчора розмовляв з прем'єр-міністром і з головою НБУ і можу сказати, що на сьогоднішній день різко скоротився, майже зупинився відтік капіталу з «Привату». «Приват» відчуває себе потужно і стабільно», – запевнив Президент.

Порошенко також нагадав, що голова Національного банку Валерія Гонтарєва виступила із заявою про те, що держава підтримуватиме стабільність та ефективність функціонування «ПриватБанку».

«І я, як Президент, повністю підтримую такі дії уряду і Нацбанку щодо забезпечення стабільності «Привату». Ми ніяких проблем з «Приватом» не допустимо», – заявив Глава держави.

У грудні минулого року НБУ вніс «ПриватБанк» в перелік системно важливих банків, діяльність яких грає найбільш суттєву роль на фінансовому ринку України. А вже в січні поточного року банк екс-губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського отримав від фінансового регулятора 2,38 млрд грн допомоги у вигляді довгострокових кредитів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: