Гонтарева допускає націоналізацію «ПриватБанку» – нардеп

Читать на русском
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева не виключила націоналізації «ПриватБанку».

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева не виключила націоналізації «ПриватБанку».

Про це журналістам заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка після закритого засідання комітету, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Що стосується «ПриватБанку», ми почули, що яким чином би не розвивалася ситуація, він або буде контролюватися приватним власником, або буде націоналізований. Є план оздоровлення «ПриватБанку». Все буде залежати від готовності власників вкладати гроші», – заявив депутат.

За його словами, на даний момент є план і вони цього плану дотримуються.

«Критична точка – березень 2016 року», – додав він.

Судьба Приватбанка. Мнение Сергея Рыбалки112 Украина

На думку головного аналітика рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг» Віталія Шапрана, це вже не перша спроба похитнути банк.

«Ані Фонд гарантування вкладів, ані Нацбанк не зацікавлені в дестабілізації «ПриватБанку». Подібного роду заяви вказують на те, що був внутрішній конкурент, який хотів би отримати частину цього бізнесу», – вважає експерт.

«Банк уже неодноразово зазнавав таких атак. Мабуть, за допомогою Нацбанку та власних запасів ліквідності банк витримав атаку, й це вже не вперше. Розсилкою смс-ок та розмовами «ПриватБанк» складно буде здолати», – припустив Віталій Шапран.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: