«Опоблок» демонструватиме співпрацю з «БПП», чим і доб'є коаліцію – експерт

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Головним завданням «Опозиційного блоку» наразі є перевибори ВР.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політтехнолог Тарас Загородній, аналізуючи заяву Юрія Луценка про те, що «БПП» готовий до виборів нової ВР і навіть президента.

«Про те, що всі вороги, що не потрібно розхитувати човен, потрібна стабільність, ми всі чули колись і від «Партії регіонів». Тобто, коли минулого року ми проводили вибори, це не був сценарій для дестабілізації? Вибори – це нормальний процес зміни влади», – констатує експерт.

Щодо ймовірністі виборів все ближче й ближче через те, що коаліції реально не має в парламенті. Один з активних учасників коаліції має нульові показники рейтингу, як і премєр-міністр який очолює уряд.

«Реформи не йдуть. Ненависть, тому що вже інше слово важко підібрати, до влади в населення зростає. Тому вибори в даному разі – не найгірший вихід, щоб просто випустити пару», – пояснив він.

Доля коаліції: варіанти розвитку подій у парламентській більшостіЧи зможе Україна уникнути чергового парламентського скандалу, який із високою вірогідністю призведе до розпуску Верховної Ради і ще одних перевиборів?

Щодо заяви Луценка, то, за словами експерта, можливо, «БПП» й готовий до змін, але питання в тому, якою буде конфігурація коаліції, тому що «Народного фронту» в ній, скоріш за все, не буде.

«По-друге, це більше схоже на спробу видавати бажане за дійсне, тому що рейтинг «БПП» сильно впав і в середньому на місцевих виборах вони набрали 20-25%. Якщо будуть вибори до ВР, то показник буде до 20% максимум», – вважає політтехнолог.

Співпраця з «Опоблоком» дуже ризикована для «БПП», але, на жаль, «Опозиційний блок» не приховуватиме, що співпрацює з партією Порошенка, що доб'є коаліцію остаточно.

«Доб'є, тому що головне завдання «Опоблоку» – перевибори ВР, і вони близькі до цього», – зауважив Загородній.

«Гра динамічна й правила змінюються. Щодо «Батьківщини», то вони розуміють, що потрібно сказати в певний момент. Звичайно, коли рейтинги Тимошенко зросли, вони скоріше виступатимуть за вибори. Тимошенко могла би претендувати навіть на посаду прем'єр-міністра», – підсумував експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що інші варіанти коаліції не будуть розглядатисяСказано 8 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, що минулого тижня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк анонсував зміну кадрів у Кабінеті міністрів у найближчі два тижні.

Водночас Президент України Петро Порошенко запевнив, що інші варіанти коаліції, окрім наявної, розглядатися не будуть.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: