Конфлікти в коаліції припиняться після ухвалення Бюджету — експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Президент буде утримувати коаліцію, тому що розуміє, що вибори були занадто дорогими.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, аналізуючи заяву Президента України Петра Порошенка про те, що місцеві вибори продемонстрували, що кращого парламенту не буде обрано й потрібно навчитися працювати з нинішньою Радою.

«Насправді, це схоже на маскування під загальнополітичну риторику. Все впирається у формування Бюджету. Щойно цей процес буде завершено, все затихне й коаліція почне працювати. Корбана переведено під арешт. Це означає, що вже є компрміс. Тобто шантаж різних груп впливу фракцій коаліції – це лише боротьба за Бюджет», – аналізує політолог.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що інші варіанти коаліції не будуть розглядатисяСказано 8 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Президент, на його думку, зробив цю заяву, тому що всі розуміють, що вибори були занадто дорогими для всіх політичних гравців.

«Тому скільки б не вдавали, що ось, мовляв, іще пару зусиль й одна політсила зможе сформувати однопартійний уряд, цього не буде. Децентралізація багатьох переключить на боротьбу за прямі місцеві фінанси. Зараз іде шантаж, щоб відстояти інтереси в ході бюджетного процесу. При цьому є розуміння того, що ані ресурсів, ані більшості фракції немає», — вважає Володимир Цибулько.

Нагадаємо, що на початку вересня нинішнього року Президент України Петро Порошенко заявив, що інші варіанти коаліції, крім наявної, не розглядаються.

Переглянути всі обіцянки Глави держави можна тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: