Після відходу Ляшко з коаліції робота в парламенті зупинилася - експерт

Читать на русском
Політолог Вадим Карасьов заявив, що на поточному пленарному тижні Верховна Рада показала низьку ефективність роботи.
Вадим Карасьов

Політолог Вадим Карасьов заявив, що на поточному пленарному тижні Верховна Рада показала низьку ефективність роботи.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на KyivPress.

За його словами, протягом пленарного тижня половина законопроектів не набрала потрібних 226 голосів і як підсумок, сьогодні в п'ятницю 9 жовтня взагалі не прийняла жодного рішення. «Щоб не продовжувати цей парад ганьби, в середині тижня депутати скасували пленарні засідання на наступні три тижні», - вважає політолог.

Як стверджує Карасьов, для цього існує кілька причин: депутати займаються роботою для сприяння виборчим штабам на місцевих виборах і недостатня підготовленість ряду внесених проектів.

«Глибока проблема: після виходу з коаліції Радикальної партії більшість так і не налагодило ефективної роботи. Смішно сказати - ніхто з голів фракцій не хоче стати координатором коаліції. Показово, що ніхто з голів фракцій не хоче стати могильником коаліції і отримати мінус в карму за її розвал», - стверджує він.

Крім того, Вадим Карасьов упевнений, що після місцевих виборів ситуація у Верховній Раді навряд чи зміниться на краще. Причиною цьому розгляд серйозних законопроектів, таких як Держбюджет 2016 року, проведення спеціальних виборів на Донбасі і продовження реформи Конституції України. За його словами, якщо політики не зможу між собою домовитися, то дострокові вибори до Верховної Ради стануть цілком собі реальними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: