Експерт: вихід «Самопомочі» з коаліції – більше особиста позиція Соболєва

Читать на русском
Єгор Соболєв

Для коаліції, яка вже давно існує формально, вихід «Самопомочі» не матиме наслідків.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Дуда, аналізуючи заяву Єгора Соболєва про можливий перехід фракції «Самопомочі» в опозицію.

«Вихід «Самопомочі» нічого не вирішує. За великим рахунком, коаліція і так не працює, тому формальні акти не матимуть серйозних наслідків, тим паче, можливе ухвалення рішення про позачергові вибори народних депутатів після цих місцевих виборів виглядає досить сумнівно. Політичні сили побачили, що вони в такій ситуації, коли перевибори нічого не вирішать», – пояснює політолог.

На його думку, подібні заяви Соболєва не варто розцінювати серйозно, тим більше, що він не представляє серйозний спектр української політики.

«Скоріш за все, це особиста думка Соболєва, яка не дуже збігається з позицією «Самопомочі». Такі заяви мають робитися на зборах фракції. В кожному разі, коаліція не працює в режимі укладеної угоди. Це «лебідь, щука і рак». Всі голосування і так ситуативні, тому наслідків не буде. Крім того, наша Конституція не передбачає якогось обов'язкового рішення у разі розпаду коаліції», – вважає Дуда.

Як відомо, голова фракції Олег Березюк ще влітку запевнив, що «Самопоміч» не вийде з парламентської коаліції.

Однак Єгор Соболєв заявляв, що коаліції фактично немає, оскільки представники 2-х найбільших фракцій намагаються ставити власні інтереси вище за державні, й повідомив про консультації щодо виходу з коаліції.

Переглянути всі обіцянки нардепа можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: