МЗС Франції повідомило, що обговорення сирійської кризи відбудеться без РФ

Читать на русском
Офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль заявив, що 27 жовтня відбудеться міжнародна конференція щодо врегулювання конфлікту в Сирії, у якій не братиме участі делегація РФ.
Ромен Надаль

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Франції Ромен Надаль заявив, що 27 жовтня відбудеться міжнародна конференція щодо врегулювання конфлікту в Сирії, у якій не братиме участі делегація РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Як заявляв раніше пан Лоран Фабіус (міністр закордонних справ Франції – Ред.), французька сторона працює, щоб відбулася нова зустріч щодо Сирії за участю ключових регіональних партнерів у Парижі у вівторок», – заявив Надаль.

Путін планує розділити Сирію на міні-державу Асада й територію халіфату – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо зустрічі Асада та Путіна в Кремлі та продовження операції ВКС в Сирії.

Раніше Лоран Фабіус заявляв, що він запросив в Париж для зустрічі з сирійського питання німецьких, британських, американських та інших представників, а ось росіян не було запрошено. За його словами, політичне вирішення врегулювання конфлікту в Сирії може відбутися лише за умови відсторонення від влади чинного президента Башара Асада.

На думку міністра, якщо Асад і надалі залишатиметься при владі, ще більша кількість представників поміркованої опозиції перейде на бік терористів. «Нам потрібне політичне рішення, яке дозволить мати іншу точку зору», – наголосив Фабіус.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: