У ДНР погодились на відведення зброї калібром до 100 мм

Читать на русском
Лідер самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Захарченко підписав документи про відведення зброї калібром до 100 мм від лінії розмежування на Донеччині.

Лідер самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Захарченко підписав документи про відведення зброї калібром до 100 мм від лінії розмежування на Донеччині.

Найближчими годинами очікується відповідний крок і від ватажка ЛНР Ігоря Плотницького, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні я підписав документ, що закріплює припинення вогню, і ми приступимо до його виконання у встановлені терміни», – заявив Захарченко.

Під час перемир'я бойовики завозять на окуповані території найновішу важку російську техніку – ОБСЄНа території самопроголошеної «ЛНР» члени спеціальної моніториногової місії ОБСЄ виявили важку вогнеметну систему «Буратіно».

Про свою готовність супроводжувати процес відведення зброї оголосили й у спостережній місії ОБСЄ. Наразі місія має на Донбасі 540 спостерігачів, які готові стежити за виконанням угоди в рамках свого мандату.

Як тільки свій підпис під документом поставить Плотницький, почнеться черговий етап мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Втім у тому, що він встигне завершитися до кінця 2015 року, експерти сумніваються. За попередніми оцінками, остаточне відведення озброєнь відбудеться наприкінці зими.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: