Жебрівський скаржиться, що Київ знову не чує Донецьк

Читать на русском
Центральна влада не вважає за потрібне обговорювати кандидатури керівників важливих державних підприємств у Донецькій області.
Павло Жебрівський

Центральна влада не вважає за потрібне обговорювати кандидатури керівників важливих державних підприємств у Донецькій області.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, пише «Слово і Діло».

За його словами, у ході перевірки Костянтинівського хімічного заводу представниками Рахункової палати склалася досить «невесела картинка», а Фонд державного майна, абсолютно не цікавлячись результатами перевірки, просто надіслав листа на погодження вже готової кандидатури на керівника підприємста.

«Без жодного бізнес-плану чи пропозиції розвитку. Сьогодні на заводі працюють виключно давальницькі схеми і, вочевидь, міняти їх ніхто не збирається. Мого погодження така перспектива не отримала», – заявив Жебрівський.

Керівник Донецької області також повідомив, що Міністерство аграрної політики, яке нині проводить конкурс на заміщення посади директора ДП «Артемсіль», не залучило до цього процесу Донецьку ВЦА.

«Така ж ситуація складається щодо інших об’єктів державної власності, які розташовані на території області, але перебувають в оперативному управлінні ФДМ та міністерств. Мабуть, із київських пагорбів комусь видніше, що відбувається в східному регіоні», – обурився Жебрівський.

«Хочу попередити, що жодних кандидатур керівників підприємств, які не представлять свої плани розвитку, я погоджувати не буду. Час «договорняків» у Донецькій області минув», – пообіцяв глава ДонВЦА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: