Реформу охорони здоров'я саботує Кабмін – Богомолець

Читать на русском
Ольга Богомолець звинуватила уряд у відсутності політичної волі для проведення реформи охорони здоров'я.
Ольга БогомолецьФото: Кореспондент

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» і глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець звинуватила уряд у відсутності політичної волі для проведення реальної реформи медичної галузі.

Про це вона сказала в інтерв'ю «Лівому берегу», інформує «Слово і Діло».

Богомолець зазначила, що реформа охорони здоров'я «буксує» унаслідок відсутності волі вищого керівництва, уточнивши при цьому, що під «вищим керівництвом» вона має на увазі Кабінет міністрів України.

Вона також заявила, що не хоче очолювати Міністерство охорони здоров'я, оскільки у вертикалі Кабміну немає доброї волі до прозорої роботі. «Я неодноразово зверталася до міністра з проханням передати матеріали з державних закупівель, проведених торік, до Генеральної прокуратури. Вони були проведені з порушеннями. Міністр мене не почув, тобто почув напевно, але матеріали не передав», – каже Богомолець.

При цьому депутат зазначила, що якби прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не схвалював роботу міністра охорони здоров'я, то швидко змінив би його.

Квіташвілі і вакцини: сумна історія з нещасливим кінцемНа Закарпатті зафіксовано рідкісний вірус поліомієліту. ВООЗ пов'язує подію з низьким рівнем вакцинації населення.

«Під час єдиної проведеної Міністерством охорони за рік колегії, на якій був присутній прем'єр, я ще в травні заявила, що робота Міністерства провалена. Прем'єр сказав: ай-яй-яй, ще даю міністру час до вересня місяця. Я попросила прем'єр-міністра приділити мені час для того, щоб поговорити про проблеми з реформою. У відповідь, на жаль, тиша», – поскаржилася Богомолець.

Резюмуючи, політик зазначила, що за провалену роботу МОЗу повинна також нести відповідальність і Банкова, оскільки призначення глави міністерства Олександра Квіташвілі – ініціатива глави АП Бориса Ложкіна.

Сам же Квіташвілі впевнений, що проведення реформ саботує саме комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я, який очолює Ольга Богомолець. Також глава МОЗу пообіцяв, що якщо Верховна Рада не прийме його реформи, він піде у відставку. До слова, сьогодні у пана Квіташвілі будуть всі шанси виконати свою обіцянку: згідно з сьогоднішнім порядком денним, Верховна Рада все-таки розгляне питання відставки грузинського реформатора.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: