Фіскальна служба планує почати опис майна «Укрнафти»

Читать на русском
ПАТ «Укрнафта» заборгувала державі майже 10 мільярдів гривень, 8,936 з яких – відстрочений податковий борг підприємства.

Державна фіскальна служба має намір почати опис майна ПАТ «Укрнафта», податковий борг якого в сумі склад уже майже 10 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

Зокрема, в рішенні ДФС, яке у своє розпорядження отримали журналісти, йдеться про те, що розстрочений податковий борг «Укрнафти» складає 8,963 млрд грн (розстрочка надана 7 серпня). Ще 1,04 млрд грн податкового боргу накопичили підприємства, що входять до складу ПАТ «Укрнафта».

Створивши нафтового гіганта, уряд може почати ігнорувати групу «Приват» – експертСпеціаліст поділився міркуваннями відносно ідеї створення в Україні нафтового гіганту ВІНК на базі ВАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта» і ВАТ «Укртранснафта».

«Державна фіскальна служба повідомляє, що розстрочений податковий борг ПАТ «Укрнафта» становить 8,963 млрд гривень... У зв’язку з цим, та враховуючи, що контрольний пакет акцій «Укрнафти» належить державі, просимо Кабінет міністрів погодити опис майна «Укрнафти» у податкову заставу та надати доручення Фонду держмайна та НАК «Нафтогаз України» виділити ліквідне майно, вартість якого відповідатиме сумі податкового боргу ПАТ «Укрнафта» для подальшого опису у податкову заставу», – повідомляється у рішення ДФС.

Нагадаємо, 22 липня «Укрнафта» отримала нового очільника – британця Марка Роллінза. Тоді бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що ця кандидатура влаштовує контрольованих ним міноритарних акціонерів компанії, і висловив сподівання, що той допоможе вивести ПАТ на міжнародну біржу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: