Порошенко намагається «підім'яти» частину енергетики під себе – експерт

Читать на русском
Володимир Саприкінексперт у сфері енергетики

В енергетичній сфері царить беззаконня, яке може закінчитися тим, що Україна знову виявиться неготовою до опалювального сезону.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін, аналізуючи те, що в «Укрнафті» заявили про загрозу припинення видобутку нафти і газу, а «Нафтогаз» у відповідь заблокував поставки сировини «Укрнафти» на Кременчуцький НПЗ.

«На даний момент це просто погрози «Укрнафти» і не більше. Сьогодні нафтова галузь, транспортування, переробка, той сегмент, який підпорядковується Коломойському, не підконтрольний державним органам. Замість того, щоб займатися тим, аби наводити порядок в галузі, поставити керівників у компанії, відбувається дрібна війна», – розповідає експерт.

За його словами, є справді багато претензій до «Укрнафти», але потрібно намагатися вирішувати все більш цивілізованими методами, бо це нагадує кулачну бійку десь за рогом.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що менеджмент компанії «Укрнафта» буде зміненийСказано 15 травня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«До «Укрнафти» багато питань щодо несплати податків, роботи керівництва не на державу, а на олігархів, і «Нафтогаз» багато в чому правий, але такі методи теж не можна застосовувати. З боку «Укрнафти» це поки просто загроза, тому що зупинка видобутку нафти і газу – це мільйонні в доларах збитки: потрібно глушити свердловини, потім їх знову запускати. Це дуже складно і дорого. Таке беззаконня в енергетичній галузі не може тривати надалі. Ми бачимо різні угруповання: Президент намагається підім'яти частину енергетики під себе, Кабмін – під себе, а Коломойський давно працює на нафтовій сегмент і не буде відступати. У цьому всьому найсумніше, що може нас очікувати – неготовність до нового опалювального сезону. Такими речами, як енергетична безпека, жартувати не можна і Президенту вже треба було навести лад», – пояснюєСаприкін.

Як відомо, в новому керівництві «Укртранснафти» колишніх керівників компанії звинувачують у фальсифікації технологічної нафти у сховищах Кременчуцького нафтопереробного заводу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: