Нардеп: прокурори поспіхом вивозять цінні речі з кабінетів ГПУ

Читать на русском
Народний депутат від «Народного фронту» Андрій Левус констатує, що позавчорашній обшук та службове розслідування неабияк сполохали працівників Генеральної прокуратури.

Народний депутат від фракції «Народного фронту» Андрій Левус стверджує, що після обшуків та гучних арештів, що відбулися с Генпрокуратурі 6 липня, працівники відомства почали масово вивозити з власних кабінетів усі коштовні речі.

Про це йшлося в його розмові з журналістами «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

«І дійсно зараз дуже багато чуток, а це не чутки, а правда, що масово з ГПУ зараз відбувається вивезення цінних речей і всього іншого», – прокоментував ситуацію Левус.

У зв'язку з цим у Верховній Раді уже почався збір підписів за відставку генерального прокурора Віктор Шокіна. Крім того, постати перед законом має і його заступник Володимир Гузир, упевнений народний депутат.

«Я думаю, що і пану Гузирю, і пану Шокіну слід ретельно вивчати долю Яреми. Зараз розпочався збір підписів за відставку генпрокурора України у Верховній Раді», – заявив Левус.

Він також зазначив, що стосовно тих працівників прокуратури, які чинили опір проведенню перевірки, потрібно здійснити службове розслідування. «Я вважаю, що повинна бути дійсно перевірка в ГПУ за фактом проведення цієї спецоперації. Хто чинив опір, ці люди завтра повинні бути звільнені і не просто звільнені, а по них належить зробити перевірку», - підсумував нардеп.

Нагадаємо, 6 липня за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах був затриманий перший заступник голови слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць. Під час обшуку в них було вилучено близько півмільйона доларів, ювелірні вироби, 65 діамантів та автомат Калашникова, а сума хабара, яку вони вимагали – більше 3 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: