Орієнтованих на Порошенка людей хочуть вибити з Генпрокуратури – експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

У Генпрокуратурі почалося «перетягування канату», і незабаром ми побачимо, як практично щодня з'являтиметься компромат на тих чи інших осіб у Генпрокуратурі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи конфлікт у Генпрокуратурі між Володимиром Гузирем та заступником генпрокурора Давидом Сакварелідзе.

«Конфлікт є, і Петро Порошенко намагався примирити Сакварелідзе та Гузиря, але ситуація така, що в Генпрокуратурі буде загострятися протистояння між різними групами. Крім того, складається таке враження, що Віктор Шокін останнім часом все менше контролює цю ситуацію. Це перший момент. Другий полягає в тому, що зараз починається нездорова тенденція політичних ігор», – розповідає політолог.

На його думку, суть в тому, що політичні ігри починають впливати на ситуацію в силових структурах в цілому.

«Деякі політичні сили намагаються вибити з Генпрокуратури людей, орієнтованих на Порошенка, і намагаються їх підставити, очорнити. Наразі ми будемо свідками того, як практично щодня з'являтиметься компромат на тих чи інших осіб у Генпрокуратурі, так що структуру буде лихоманити. Зважаючи на останні тенденції, у Сакварелідзе набагато більше шансів залишитися на своїй посаді, ніж у Гузиря», – аналізує Бондаренко.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Гузир порушив справу щодо Сакварелідзе за підсумками цієї операції за статтею «Захоплення державної установи», оскільки спецпідрозділу «Альфа» довелося виламувати двері в кабінетах затриманих чиновників.

Фотографії великої суми валюти, яку знайшли під час обшуку, виклав на своїй сторінці у Facebook нардеп В'ячеслав Константиновський. За його даними, Давид Сакварелідзе пішов до Президента і зміг запустити процес чистки прокурорів, які вимагали гроші у бізнесменів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: