На Донбасі потрібно почати боротися не за територію, а за людей – експерт

Читать на русском
Андрій Круглашовполітичний експерт

План розвитку Донбасу потрібно розробляти, незважаючи на військові непрогнозовані дії, але не в тому вигляді, де межа розглядається як стіна.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, координатор руху «ЧЕСНО» Андрій Круглашов, аналізуючи заяву глави Донецької обласної військової-цивільної адміністрації про необхідність плану розвитку Донбасу до 2025 року.

«Незважаючи на військові дії, які важко спрогнозувати, план для Донбасу необхідний. Особливо в частині усунення монополії фінансово-промислових груп. Потрібно приділяти увагу кооперативним формам. Другий момент - питання кордону. Українському керівництву не потрібно розглядати кордон як стіну», – говорить політолог.

За його словами, функція кордону з одного боку – відмежувати мирну частину України, але з іншого боку – має бути певна комунікація, і заяви наших чиновників про повну блокаду території дуже ризиковані.

«Вже важливо почати займатися боротьбою не за території, а за людей. Підхід українських чиновників у питанні блокади не зовсім зрозумілий. Так, важливо, щоб туди не потрапляла зброя. Просто цим територіям потрібен чіткий правовий режим», – вважає Андрій Круглашов.

5 червня Кабмін вніс Президенту України Петру Порошенко подання про звільнення Олександра Кіхтенка та призначив главою ДонВЦА Павла Жебрівського.

Відзначимо, не так давно Павло Жебрівський пообіцяв, що протидія контрабанді стане пріоритетним напрямком його діяльності. Всього системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 14 його обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: