Як глава фракції Бурбак не зможе впливати на депутатів «Народного фронту» – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Незважаючи на призначення нового глави фракції «Народного Фронту», ключовими все одно залишаться Турчинов, Парубій та Яценюк.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи повідомлення про те, що в «Народному Фронті» вирішили змінити главу парламентської фракції. Новим главою призначено Максима Бурбака.

«Насправді голови фракції в «Народному фронті» не було, був в. о., і говорити про часту зміну керівництва фракції також помилково. Потрібно оцінити ситуацію. Реальні лідери «НФ» знаходяться поза парламентом. Головний лідер – Яценюк, другий лідер – Турчинов. Вони пішли до виконавчої влади і це створило певні проблеми, саме з цієї причини не було офіційного керівника. Відсутність голови пов'язана з тим, що реальні лідери не перебувають в складі фракції», – розповідає політолог.

На його думку, хоча зараз головою й став Максим Бурбак, але і він буде скоріше номінальним керівником, тобто буде посередником між фракцією з одного боку та Яценюком і Турчиновим – з іншого.

«Крім того, є авторитетні постаті, такі, як Пашинський. Формально, до фракції не має стосунку Парубій, тому що він у Президії Верховної Ради, але він має цілу низку людей у фракції. «Народний Фронт» – фракція неоднорідна, але вона чітко орієнтована на ключових фігур цієї політичної сили, а саме: Яценюка, Турчинова, Парубія», – вважає Володимир Фесенко.

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 36 обіцянок Максима Бурбака, 15 з яких виконано, що склало 42% рейтингу його відповідальності. Ще 15 обіцянок – «в процесі», і в 6 випадках він не дотримав слова, що дало йому 17% рейтингу безвідповідальності.

Нагадаємо, Бурбак був міністром інфраструктури в минулому складі уряду Арсенія Яценюка. Він родом із Чернівців, як і прем'єр. Раніше керівництво фракцією здійснювалося співголовами Андрієм Тетеруком та Вікторією Сюмар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: