«Переформатування» Кабміну: ситуація складніша, ніж за часів конфлікту Ющенка та Тимошенко – експерт

Читать на русском
Костянтин Матвієнкополітолог

Кадрові зміни в уряді можуть статися вже в середині липня, але вони навряд чи торкнуться ключових відомств: МВД, Мінфіну чи Міноборони.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко, аналізуючи ймовірність переформатування Кабміну.

«Кадрова політика Президента та прем'єр-міністра доволі сумнівна як з точки зору фаховості, так і моральних якостей. З іншого боку, між ними йде дуже жорстка боротьба. Тому навіть нові кадрові призначення будуть визначатися не фаховістю цих кадрів, а їхньою наближеністю до тієї чи іншої персони. Скоріш за все, в уряді на посадах ключових міністрів ми не побачимо серйозних змін. Мається на увазі Міністерство фінансів, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство закордонних справ та Міноборони», – розповідає Матвієнко.

За його словами, інші міністерства, наприклад, Міністерство культури чи Міністерство соціальної політики можуть бути використані в певних цілях в ході кадрових змін.

«Незважаючи на те, що прем'єр заявив, що не допустить сварок, подібних до тих, що були свого часу між Ющенком та Тимошенко, зараз ситуація гірша. Складні стосунки Ющенка і Тимошенко були в період, коли економіка країни розвивалась. На сьогоднішній день в країні війна, економічна криза та безвідповідальна політика у вигляді підвищених тарифів. Це все лягає на населення й ситуація набагато складніша, ніж у 2005 році, коли розвивався конфлікт між оточенням Ющенка та Тимошенко», – аналізує експерт.

Підсумовуючи, Констянтин Матвієнко зазначив, що кадрові зміни можуть статися вже зовсім скоро, можливо, навіть влітку.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висунув Порошенку умову паритету щодо кадрових перестановок в Кабміні: «Порошенко відкликає когось зі своїх ставлеників в уряді, а ми – когось із своїх», – заявив Яценюк. При цьому він запевнив, що з Президентом не буде сварок, як свого часу у Ющенка з Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: