Виснаження змусить Росію зупинити війну на Сході – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Головним моментом були заяви керівників ЄС про те, що Захід готовий не просто продовжити санкції, а готовий продовжити їх на необмежений термін і навіть підсилити. Виснаження РФ – один зі способів зупинити війну на сході України.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи рішення ЄС про продовження санкцій проти РФ та можливість політичної ізоляції РФ.

«Зараз санкції ЄС, які продовжили на півроку, мають величезну вагу, а ще більш вагомими є заяви керівників ЄС, а саме: санкції будуть діяти стільки, скільки буде необхідно, до моменту припинення війни, а, можливо, й посиляться. Це для нас найважливіше зараз, оскільки тільки санкції можуть допомогти остаточно виснажити Росію», – розповідає політолог.

За його словами, санкції діють поступово, і виснаження Росії – один із способів зупинити війну. Другий спосіб – військово-політичний.

«Російська економіка не така велика, нічого надважливого вони не виробляють, за винятком газу, але і в даному питанні можна знайти альтернативи, тому жодних проблем у політичній ізоляції Росії немає. Крім санкцій та політичної ізоляції, Україні слід наполягати й на поставках летального зброї. Це те, що реально діє на Росію дуже швидко», – вважає експерт.

Зазначимо, ще 6 лютого 2015 року міністр юстиції Україні Павло Петренко пообіцяв, що найближчим часом українці зможуть ознайомитися із санкціями, запровадженими Україною проти Росії, однак лише у визнаній РНБО публічною частині заходів.

Як відомо, продовження економічних санкцій проти РФ є результатом домовленості лідерів Євросоюзу зв'язати ці санкції з повним виконанням до 31 грудня Мінських домовленостей.

Рішення про економічні санкції проти РФ через анексію Криму та дестабілізацію ситуації на сході України було прийнято 31 червня 2014 року. Санкції були посилені 8 вересня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: