Санкції щодо «слуг режиму Януковича» продовжені

Читать на русском

ЄС опублікував правові акти відносно продовження санкцій щодо представників колишнього режиму: Олени Лукаш, Дмитра Табачника, та Сергія Клюєва.

Євросоюз оприлюднив рішення про продовження обмежувальних заходів із заморожування активів трьох колишніх українських високопосадовців: Олени Лукаш, Дмитра Табачника, та Сергія Клюєва.

Про це йдеться у публікації від 6 червня в офіційній збірці законодавства ЄС, передає «Слово і Діло», посилаючись на Радіо Свобода.

Відповідно, за рішенням Ради ЄС, санкції продовжено до 6 жовтня 2015 року відносно народного депутата України Сергія Клюєва.

Щодо екс-міністра юстиції Олени Лукаш і колишнього міністра освіти Дмитра Табачника обмежувальні заходи діятимуть до 6 березня 2016 року.

Відносно Табачника і Клюєва висновок наступний: «розкрадання державних коштів і виведення їх за межі України» замінено на «співучасть у незаконному привласненні державних коштів».

Ще 14 українських екс-високопосадовців, включаючи Віктора Януковича, перебуватимуть під санкціями до 6 березня 2016 року.

На сьогодні обмежувальні заходи, спрямовані на заморожування і відшкодування незаконно привласнених державних активів, діють відносно 17 осіб Віктора-Януковича-молодшого, який вважається загиблим, виключено з санкційного списку.

Також зазначимо, що 6 березня 2015 року Європейський союз виключив із санкційного списку Андрія Портнова та ще трьох колишніх українських чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: