Главу ДСНС Бочковського заарештували під час засідання Кабміну (відео)

Читать на русском

Голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького заарештували під час засідання уряду за статтею 208 Кримінального кодексу (незаконне відкриття або використання за межами України валютних рахунків).

«Щойно я був проінформований главою МВС про вчинення злочину вищим керівництвом служби з надзвичайних ситуацій. Я просив би міністра внутрішніх справ надати інформацію», – заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк перед затриманням чиновників, передає «Слово і Діло».

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив дозволу у Яценюка запросити на засідання уряду процесуального слідчого, після чого Бочковський зі своїм заступником були заарештовані співробітниками правоохоронних органів і виведені з залу засідання Кабміну.

Як розповів Аваков, вище керівництво ДСНС в особі Бочковського і Стоєцького підозрюється у фінансових махінаціях з купівлею палива за завищеними цінами. За словами слідчого, затримані чиновники організували корупційну схему тендерної закупівлі паливно-мастильних матеріалів у компаній «Юкойл», «Альянс» та інших за завищеними цінами.

Глава МВС також звернувся до прем'єра з проханням сьогодні ж звільнити Бочковського і Стоєцького, а також відсторонити від обов'язків співробітників служби, які можуть бути причетні до цієї схеми.


Пізніше народний депутат Антон Геращенко повідомив, що виконувачем обов'язків голови ДСНС призначений Зорян Шкіряк.

Як зазначив Арсен Аваков, корупційні розслідування і надалі будуть вестись. «Ведеться не одне корупційне розслідування, і сьогоднішнє затримання - на жаль, не кінець цієї історії», – сказав він.

Також Аваков додав, що МВС веде розслідування щодо двох колишніх міністрів, призначених в попередній уряд за квотою ВО «Свобода» – Ігоря Швайки та Андрія Мохника.

«Мені дуже шкода, що розійшлися (з-під Кабміну - Ред.) колеги з партії «Свобода», які тут мітингували... Я там бачив здалеку колишнього колегу свого з попереднього уряду від партії «Свобода». Дуже шкода. Я б хотів, щоб він був присутній на цьому нашому засіданні уряду. Тому що у мене теж є деякі питання до тих колег, які раніше сиділи за столом, а тепер намагаються сховатися за гаслами», – сказав він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: